Thursday, 5 December 2019

Bramma Business quiz December 05 2019


1.      Samsung India inks with ____ and RBL Bank for mobile payments through Samsung Pay.

                   Ans: MasterCard

2.      India's oldest and most successful initiative of Digital India Programme?

                   Ans - Direct benefit transfer(DBT)
3.      Which tyre company has successfully developed a 5G connected cyber tyre that collects data on the road through sensors and can provide data to the cars coming behind ?

                            Ans. Pirelli

4.      The skoda car company is based in which country?
                      
                          Ans: Czechoslovakia
5.      The Body of tesla's new Cyber truck looks unfinished (No curves) and  difficult to repair and almost impossible to paint. Tesla CEO Elon Musk claims that the body of the Cybertruck is capable of withstanding sledgehammers and certain types of small-arms fire. What material is used by Tesla to build Cybertruck body?
                  Ans : Stainless steel
6.      Which country is all slated to overtake Qatar as the country with the highest per capita income by 2020 ?
                   Ans. Macau
7.      Which company has the tagline of "Growth is Life"?

                      Ans: Reliance industries Limited

Tuesday, 19 November 2019

Bramma Business Quiz November 19 -2019

 
1.       Find the Retail Brand with the given Tagline   Always low price. Always
                 Ans:  Walmart

2.       In 1979, a unique petition was submitted to Prime Minister Morarji Desai and the Government of India, individually and collectively signed by over 65,000 workers.This petition pointed out that any disruption in the present system of working would lead to considerable discontentment amongst workers, leading to loss of production for the country, which was not conducive to anyone.
                    What was this petition about?

                Ans . Privatisation of Tata Steel plant

3.       Who is the main sponsor of the reality show on MTV Get a job season 5 that gives internships to college students?.

                 Ans : LinkedIn

4.       Which of the following unveils 'Good Vibes' and 'Relumino' app for deaf-blind and visually impaired people in India?

                      A.  Facebook
                     B. Samsung
                    C. Google
                    D. Huawei

                   Ans: Samsung

5.       Which car gives you fun on the Run ?

              Ans : Alto

6.       Which country overtook China as the world's biggest market for a two-wheeler?

                 Ans: India







Thursday, 14 November 2019

Bramma Business Quiz 14 November 2019


1.     Name this technology firm whose name literally means ‘Chinese Achievement”. It is an unlisted firm and is now banned in US and increasingly US Commerce ministry is asking all the partner countries’ firms to stop dealing with it.

                   Ans. Huawei

2.     ______ is a popular Chinese shopping holiday in similar to the Black Friday in the US. Alibaba recently broke its single day sales record of 30.5 Billion $ on this day.
    Ans :  singles day

3.      NIT Calicut,IIM Bangalore grad from a humble background is making waves with his startup in the food business. Name the entrepreneur and company?
                     Ans : P C Mustafa , ID fresh

4.     X is a UK based beverage. Name of the beverage orginated from malayalam.
       The main ingredient of the X is related with palakkad. One of the malayalam and tamil movie    released in the same name of  X. identify X..?
                Ans : Komban

5.     Name the new business Area which Sahara India parivar has entered into..

               Ans : Travel & Tourism

6.     Who has been appointed as the new CFO of infosys from march 2019?
                 
Ans:  Nilanjan Roy


7.     ....... is central to any definition of marketing

                  Ans: Customer relationship

8.     Niti Aayog selected this company to set up India's first Digital Capability Centre.

               Ans : McKinsey & Company

9.     A person with _____ is open and available to others, affirming of others, does not feel threatened that others are able and good, for he or she has a proper self-assurance that comes from knowing that he or she belongs in a greater whole and is diminished when others are humiliated or diminished, when others are tortured or oppressed."
           What modern-day product takes its name from the above mentioned philosophy mostly because it is based on the same principle?

                Ans : Ubuntu OS.

10.              India's first steel mill was built by Tata. In which year was it completed? .

                     Ans : 1911


Wednesday, 6 November 2019

Bramma Business Quiz 06 November 2019


1.      The name of this website stems from a Hindi phrase used on anyone who attempts to achieve the impossible. Started by Wharton graduate Allwin Agnel in 2003, its mascot is named ‘Monsieur Green’. Which website?
                      Ans: PaGalGuy.com
2.      Which old brand was relaunched by Nissan to target the lower end of the market six years ago is being withdrawn as a part of the cost cutting measures in Nissan post- Ghosn ?
                  Ans. Datsun
3.      Who has been appointed as 47th Chief Justice of India?
     Ans : Justice Sharad Arvind Bobde
4.      Apple brings out ipad. Which company will soon bring out a gaming console Eyepad?
                   Ans : Sony
5.      What started in India after a noted silver shortage after World War I which is been followed even today?
                   Ans: Introduction of Currency Notes
6.      This brand updated its iconic 1977 brother Dominic Super Bowl spot for the digital age. Which brand is it?
                 Ans:  Xerox
7.      Which company has the tagline of "If you have a reason, we have the job"?
                   Ans:Timesjobs.com
8.      Which country is set to become the first country in the world to ban ads for unhealthy drinks with high sugar content?.
                Ans : Singapore
9.      FIRST EVER BELL RINGING CEREMONY DONE IN BSE (IN THE HISTORY OF INDIAN CAPITAL MARKET WAS FOR THIS COMPANY IN THE YEAR 2002, NAME THE COMPANY?
                     Ans: BHARTI
10.  Which company will be assembling iPhones in India in 2019 on behalf of Apple
                      Ans : Foxconn in Tamil Nadu

Friday, 1 November 2019

Bramma Business Quiz November 01 2019


1.      In which European country has Mukesh Ambani taken e-residency and has formed a JV for e-governance?
                   Ans. Estonia
2.      Which organization has signed an MoU with New Jersey City University (NJCU) and Choose New Jersey for the purpose of promoting technology and technology-based investment exchanges between India and New Jersey?
                    Ans :TiE Mumbai
3.      According to new guidelines of Reserve Bank of India, to whom the banks have to provide funds at 7% interest under Deendayal Antyodaya Yojana National Rural Livelihoods Mission?
                   Ans : Women Self Help Groups
4.      32 years after it was first launched which toffee brand is being relaunched by Lotte India?
                Ans:  Coffy Bite
5.      With which company, CBSE have partnered to build AI learning for schools?
              Ans : Microsoft India
6.      Where is the headquarters of World Gold Council?
              Ans : London, UK
7.      Which bank joined with Indostar capital partner to finance commercial vehicles ?.
               Ans : ICICI
8.      At the 1997 Macworld Expo, Steve Jobs announced that Apple would join ___ to release new versions for the Macintosh. For this, the audience booed for 42 seconds. Identify this company?
                Answer: Microsoft
9.      Which technology industry will be regulated in India by the digital sky platform from December 1/2018?
               Ans : Drones

Wednesday, 30 October 2019

Bramma Business Quiz 30 October 2019

 
1.     Which Food delivery and home services app was launched by Google for Indian market?
               Ans : Areo App

2.     John Casado and Tom Hughes designed this logo for (X) popularly known as (Y) logo for the distinctive style of strokes and colors of the artist (Y), but as per the designers they were inspired by drawing style of Henri Matisse. Identity (X) and (Y).
                     Ans :         X– Apple Macintosh logo 
                                      Y – Picasso

3.     Who has been appointed as the chief Executive Officer by the Adhani Group for it's renewable energy?.
                     Ans : Jennifer Purdie

4.     Mark Waugh when on a tour to the Subcontinent was highly unsuccessful in scoring runs and ended up with four consecutive ducks which read 0000. What nickname, did he earn due to this incident?
                       Ans : AUDI

5.     When is the World Development Information Day observed?
                     Ans : October 24

6.     Who was known as Blue Ribbon Sports Company earlier?

                     Ans : Nike

7.     What is the name of Head quater of Tata group?

                 Ans: Bombay house

Tuesday, 29 October 2019

Bramma Business Quiz 29 October 2019

       
   
1.     Name the metal for which Securities and Exchange Board of India’s (Sebi) has granted the approval to trade to Multi Commodity Exchange Ltd (MCX)?
                     Ans: Gold
2.      Which company has the tagline of "Welcome to a Cashless World."?
                    Ans: SBI Debit Card

3.      Name the financial institution which has launched 'green' bond fund for central banks to promote green finance.

                     Ans:  Bank for International Settlements

4.      In 1928, AT&T's Western Electric established a division for the specific purpose of installing and servicing their loudspeakers and electronic products for motion picture use. Called "E.R.P.I." (Electrical Research Products, Inc.), it was purchased as part of a consent decree in 1936 by a group of E.R.P.I. executives, including George Carrington, Sr. and Mike Conrow. They changed the name to "All Technical Service Company".
                 How do we know this company today?

                  Ans. Altec ("All Tech") Lansing.

5.      Which bank has tied up with Samsung, to enable its debit cardholders to tap and pay using Samsung smart phones at merchant establishments?

                    Ans:Kotak Bank

6.      Who has been appointed as the new chairman of central Board of indirect taxes and customs (CBIC)
                        Ans : S Ramesh

Saturday, 26 October 2019

Bramma Business Quiz 26 October 2019


1.       Raju & Rani staff related with which restaurant chain?
                                      Ans: Indian Coffee House

2.       Which is the world's largest natural gas company?
                                      Ans: Gazprom

3.       Which brandwas founded by KR Nagarajan in Avinashi a small town in TN, near Coimbatore? This brand owned by N S textile mills has become a leader in its category through innovations and smart marketing?.

                                          Ans :  Ramraj

4.       He appears in a series of books which made publishing history,and he is the most famous pupil of the “ Hogwarts withcraft School”. Who is this fictional character?.

                                         Ans: Harry Potter

5.       What is Googles technology for geatures recognition that is coming in their pixel devices called?
                                       Ans: Soli

6.       X is a new species of eel discovered in kerala. It is named after a snack because one of the researchers while having tea saw a packet of this snack on a packet. The picture of the snack resembled this eel. So they decided to name it X pangio eel loach. What is x?

                                            Ans: Bhujia

Thursday, 24 October 2019

Bramma Business Quiz 24 October 2019

        1.       A lot of the traditional 20th century sales theory and training was influenced by the 1937 book 'How to Win Friends and Influence People'; who wrote it?
                          Ans : Dale Carnegie

       2.             What was former name of World bank?

                   Ans : International Bank for Reconstruction and  Development

3.             With which of the following company Ministry of Electronics and Information Technology have signed a statement of intent to roll-out 'Build for Digital India'? 
                     Ans : Google

4.             Which is world's largest selling beer by volume?
                     Ans : Snow beer from China

5.             Where was Asia's first Export Processing Zone set up?
                    Ans : Kandla (Gujarat) in 1965

6.                 Who is the new head of the European Central Bank?
                     Ans : Christine Lagarde

7.                      Who has been appointed as Secretary to President-elect Ram Nath Kovind?
                     Ans :  Sanjay Kothari

8.                      which bank is set to launch indias first ever floating ATM on boat in kerala
                       Ans : SBI
   
9.                      Which is the largest snacks company in India

                      Ans : Haldiram

10.      ‘X’ is an Indian women workers cooperative society.  Involved in manufacturing of various fast-moving consumer goods. The organization’s main objective is empowerment of women by providing them employment opportunities. Started in 1959 by seven women in Mumbai with a seed capital of only Rs.80 ($15), it had an annual turnover of more than Rs. 800 crore  in 2018. It provides employment to 43,000 (in 2018) women across the country.
Primarily a cottage industry, urban by its origin, which has spread to the rural areas, it had an annual Rs. 290 million worth of exports in 2010.It is considered as one of the most remarkable entrepreneurial initiatives by women that is identified with female empowerment in India.                                                            
              What is the name of cooperative society ?
  
                   Ans : Shri Mahila Griha Udyog Lijjat Papad

11.                  Who is the author of the book Mind Master: Winning Lessons from a Champion’s Life”?
                        Ans : Viswanathan Anand

12.                  The first GI tagged product in India ( in 2004–2005 )?
         
                  Ans : Darjeeling tea

13.                  Which Indian business school has been ranked among Top 10 Forbes Best International 1 - year Business schools 2019

                Ans :  ISB Hyderabad

14.                  Name this pharma company that was named after a freedom fighter whose birthday falls on the Independence day i.e August 15th. This  company started a factory in Puducherry but now its HQ is Hyderabad

                Ans :  Aurobindo Pharma


Tuesday, 22 October 2019

Bramma Business Quiz 22 October 2019

     
1.      Which company has the tagline of "Your Potential Our Passion"?

                                Ans: Microsoft

2.       Life Bond" is a product of ........?.

                               Ans : Aviva Life Insurance

3.        Name the India's Non-Banking  Financial Company which will acquire up to 58.2% stake in Sri Lanka's    Ideal Finance for LKR 2 billion

                             Ans:Mahindra & Mahindra Financial Services

Monday, 21 October 2019

Bramma Business Quizz October 21 2019

         1.       The service aims at setting new standards in broadband speeds in India at an affordable                     price name the service?

                       Ans : Jiofiber

2.       Which lady, who is also a director of India Cements, has become the President of Tamil Nadu Cricket Association?
                       Ans: Rupa Gurunath

3.       Which company bought Engineering and Design teams from HTC for $1.1 Billion?
                       Ans: Google

4.       Which organization has acquired 49% stake in Kishore Biyani-led Future Coupons Ltd recently?
                        Ans : Amazon

5.       Which company has the tagline of "Just do it"?
                        Ans: Nike

6.       Which company has partnered with the Ministry of Tourism for the Crafted in India project?    
         Ans: Google 
                                                                                              
7.       Which companies mobile phone are marketed with the slogan - Big inside. Small Outside?
                         Ans: Samsung

8.       Which telecom services provider has entered into a partnership with Symantec Corp, to serve the growing cyber security requirements of businesses in India?
                         Ans: Bharti Airtel

9.       Who launched a Military Veterans Employment programme in partnership with DGR and AWPO?

                     Ans:Amazon

10.   A lot of the traditional 20th century sales theory and training was influenced by the 1937 book 'How to Win Friends and Influence People'; who wrote it?

                        Ans: Dale Carnegie

11.   What is the name of the mascot on the bonnet of a Rolls Royce?
                       Ans: The spirit of Ecstacy

12.   Guess the brand which has this tag line "The Best a man can get"?
                       Ans: Gillette

Business Quiz 28/02/2020

1.        Which country is all slated to overtake Qatar as the country with the highest per capita income by 2020                  Ans. ...